Gyanúsítottként hallgatták ki Völner Pál fideszes képviselőt

POLITIKA
2021 december 15., 19:43
comments 8

Délután gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Völner Pált – tudta meg az RTL Híradó. A Jobbik-közeli Alfahír arról ír, hogy a fideszes képviselő nyergesújfalui otthonában házkutatást is tartott a rendőrség.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 6-án.
photo_camera Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 6-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Völner Pál, aki egy hete a korrupciógyanú miatt lemondott az államtitkári posztjáról, a kihallgatásán tagadta a bűnösségét. Völner mentelmi jogát kedden függesztette fel az Országgyűlés. A gyanú szerint más minisztériumoknál is próbált eljárni a végrehajtói kar elnökének érdekében, de egyelőre nem tudni, kit és milyen ügyben kereshetett meg Völner.

Varga Judit igazságügyi miniszter sem reagált semmit azzal kapcsolatban, hogy a helyettese lemondott, csak annyit jelentett be, hogy már valaki más az államtitkár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.