A budapesti Kölcsey gimnáziumnál is élőlánccal tiltakoztak hétfő reggel

oktatás
2022 szeptember 12., 07:26
photo_camera Fotó: Kristóf Balázs

Hétfő reggel több iskola is élőlánccal tiltakozott az engedetlenkedő tanárokat érő fenyegetések miatt.

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai és diákjai fekete ruhában állták körbe az iskola épületét a tanítás kezdete előtt.

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs

Hasonlóan élőláncot alkottak Miskolcon is a Herman Ottó Gimnázium tanárai és diákjai, ott azonban a félórás élőláncból végül tüntetés lett, és a diákok a tankerületi központhoz vonultak.

photo_camera Tüntető diákok Miskolcon Fotó: Németh Dániel/444

Ugyanígy Budakalászon, a Szentistvántelepi Általános Iskolában is szolidaritási megmozdulásra készültek a pedagógusok és a szülők, illetve a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium tanárai is fekete ruhában és élőlánccal tiltakoztak hétfő reggel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.