Miskolcon tüntetés lett a hétfő reggeli félórás élőláncból

oktatás
2022 szeptember 12., 6:42
comments 6

Már pénteken bejelentették, hogy hétfőn reggel iskolakezdés előtt élőláncot alkotva, fekete ruhában tiltakoznak Miskolcon a Herman Ottó Gimnázium tanárai és az akcióhoz csatlakozók, hogy így álljanak ki igazgatóhelyettesükért, Dezsőfi Györgyért, akit a tankerület vezetője pénteken felmentett pozíciójából.

photo_camera Tüntető diákok Miskolcon Fotó: Németh Dániel/444

Szurovecz Illés kollégám helyszíni tudósítása szerint a félórás élőláncból tüntetés lett, amit már a végzős diákok kezdeményeztek: elsétálnak az iskolától a tankerületi központhoz.

photo_camera Élőlánc Miskolcon Fotó: Németh Dániel/444

Az egyik ötletgazda, Herman Adél azt mondta, hogy ha nem teszik vissza az igazgatóhelyettest, folytatni fogják.

photo_camera Élőlánc a miskolci Herman Ottó Gimnázium körül Fotó: Németh Dániel/444

A vonulók mellett az autósok támogatólag dudálnak.

photo_camera Élőlánc a miskolci Herman Ottó Gimnázium körül Fotó: Németh Dániel/444

9:30 - Frissítés: A tömeg elért a tankerületi központhoz, ahol a lépcsők alján rendőrök várták a diákokat, akik azt skandálták: Megjöttünk! Volt két beszéd, majd a diákok át akartak adni egy általuk aláírt petíciót, de nem jött ki senki, hiába skandálták, hogy „gyertek ki”, így végül két diák úgy döntött, bemennek ők.

photo_camera Fotó: Németh Dániel

Miskolchoz hasonlóan Budakalászon, a Szentistvántelepi Általános Iskolában is szolidaritási megmozdulásra készülnek pedagógusok és szülők: ők is élőláncot készülnek vonni az épület köré. Ahogy a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium tanárai is fekete ruhában és élőlánccal tiltakoztak hétfő reggel, miután levelet kaptak, amelyben kirúgással fenyegették őket.

A Jelky tanárai közül senki sem akart nyilatkozni, mert „azt is megtiltották”, emiatt némán tiltakoztak.

photo_camera A Jelky tanárai Fotó: Bankó Gábor/444

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt