Élőlánccal tiltakoztak hétfőn a budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium tanárai és diákjai is

oktatás
2022 szeptember 12., 09:39

Hétfőn reggel a budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium előtt is élőlánccal tiltakoztak szülők, tanárok és diákok. Az iskola Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint így fejezték ki szolidaritásukat a miskolci Herman Ottó gimnázium igazgatóhelyettese, Dezsőfi György mellett, akit pénteken a tankerület vezetője felmentett pozíciójából.

link Forrás

Reggel a miskolci gimnáziumnál is élőlánccal indítottak, amiből aztán a diákok kezdeményezésére tüntetés lett, és átvonultak a tankerületi központhoz.

Hétfőn élőlánccal tiltakoztak a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium tanárai is, ahogy a budapesti Kölcsey gimnázium diákjai és tanárai is így tiltakoztak az engedetlenkedő tanárokat érő fenyegetések miatt, de Szombathelyen is feketébe öltözött tanárok tüntettek a Zrínyi Ilona Általános Iskola előtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.