Kerékpársávot alakítanak ki a Szent István körúton

közlekedés
2022 szeptember 12., 15:20
comments 4

Kihirdették, hogy mire fogják felhasználni a második fővárosi közösségi költségvetés egymilliárd forintos keretét. Körülbelül 22 ezer ember szavazott arról, hogy mire költsék a pénzt.

50 millió forint jut például kerékpáros közlekedést megkönnyítő fejlesztésekre a Szent István körúton. A Magyar Kerékpárosklub Facebook-bejegyzése alapján ez kerékpársáv kialakítását jelenti a körút azon szakaszán, ahol még nincsen.

A közösségi költségvetés keretében többek között építenek még fedett kerékpártárolókat, biztonságosabbá tesznek gyalogátkelőhelyeket, fejlesztenek aktív közlekedésre motiváló appot, újrafestenek elhanyagolt utcai elemeket (legális street art) és közösségi kerteket is létrehoznak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.