Mentelmi joga felfüggesztését kérte Fekete-Győr András

POLITIKA
2022 szeptember 12., 13:56
comments 1

„Azt kértem az Országgyűlés Mentelmi bizottságától, hogy függessze fel a mentelmi jogomat” - írja Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője a Facebookon.

A politikus még a 2018-as túlóratörvény elleni tüntetésen, a Kossuth Lajos téren egy (állítása szerint játékboltban is kapható) füstölőt dobott a rendőrök közé. Azt írja, a „füstszóró senkit nem talált el, karcolást sem okozott.” Az ügyészség 2020 szeptember végén emelt vádat Fekete-Győr ellen. Az előzetes tárgyaláson 2020 decemberben 1 év 6 hónap börtönbüntetést kértek rá, három évre felfüggesztve.

„Jogot végeztem, pontosan tudom, hogy veszélytelen eszközök földre dobása nem bűncselekmény. Ennek ellenére nem fogok az országgyűlési képviselőket megillető mentelmi jog mögé bújni – ezért ma azt kértem a mentelmi bizottságtól, hogy függessze fel mentelmi jogomat” - írja a politikus. Azért kérte ezt, hogy a „bíróság úgy ítélhessen az ügyemben, ahogy egy nem-képviselő állampolgár esetén tenné.” Azt is írja, hogy vállalja tettei következményeit, még „akkor is, ha nevetségesnek és politikailag motiváltnak” tartja az eljárást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.