Nem száműzetésből, hanem az egyházi vagyon bebiztosítására küldhették Budapestre Hilarion metropolitát

vallás
szeptember 15., 13:09
comments 4

Bár korábban úgy tűnt, hogy az orosz orotodox egyház magyarországi kormányzójává kinevezett Hilarion metropolitát lefokozták budapesti kinevezésével, a titkosszolgálati forrásokból dolgozó Intelligence Online alapján a Hvg most arról ír, hogy Hilariont azért küldték Magyarországra, mert egy olyan bizalmi embere a magyar kormány által megvédett Kirill patriárkának, aki a magyar fővárosban biztonságban lehet.

photo_camera Balog Zoltán „testvéri találkozóra” hívta Hilarion budapesti és magyarországi metropolitát Fotó: Balog Zoltán/Facebook

Az Intelligence Online értesülései szerint Hilarion már megérkezése után ingatlanokat keresett és banki ügyleteket intézett, miközben mozgását lekövették a hatóságok. Az egyház ugyanis elkerülheti, hogy a szankciók miatt befagyasszák a vagyonát. Ugyanakkor a magyar politikai és konzuli hatóságok körében a ki nem mondott szabály az, hogy nem lehet tőle megtagadni a vízumot vagy tartózkodási engedélyt. Az Intelligence Online szerint Kirill azért akarta védett helyre küldeni Hilariont, mert ő a kiszemelt utódja, és szó sincs budapesti száműzetésről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt