Serena Williams Federernek: Mindig felnéztem rád és csodáltalak

sport
2022 szeptember 16., 13:22
comments 1
photo_camera Williams és Federer 2019 januárjában a Hopman Cup-on Perthben Fotó: TONY ASHBY/AFP

Instagram-oldalán búcsúzott minden idők egyik legsikeresebb férfi teniszezőjétől, a svájci Roger Federertől minden idők legeredményesebb női teniszezője, az amerikai Serena Williams, aki alig néhány héttel korábban jelentette be, hogy visszavonul a profi tenisztől.

„A legjobb formában, kellően emelkedetten szeretnék búcsúzni tőled, ahogy te is tetted, mint egész pályafutásod során, tökéletesen” - kezdte a posztot Williams.

„Mindig felnéztem rád és csodáltalak. Az utak, amiket bejártunk, hasonlóak, szinte azonosak. Emberek millióit inspiráltad, köztük engem is, és ezt sosem fogjuk elfelejteni. Gratulálok a karrieredhez és kiváncsian várom, mit hoz számodra a jövő. Üdv a visszavonultak klubjában.”

A 41 éves Federer csütörtökön jelentette be, hogy a jövő hét végén megrendezésre kerülő londoni Laver Cup lesz az utolsó ATP-versenye, visszavonul a profi tenisztől. A pályafutása alatt 20 Grand Slam-trófeát nyert.

Serena Williams két hete, a US Openen játszotta le utolsó profi teniszmérkőzését. 27 éves karrierjét zárta le, összesen 23 Grand Slam-tornán diadalmaskodott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.