Zenét hallgathatott az a 16 éves fiú, akit maga alá gyűrt a HÉV egy pomázi átjáróban

baleset
2022 szeptember 18., 08:23
comments 5

Valószínűleg zenét hallgatva, gyakorlatilag tudomást sem véve a külvilágról lépett a HÉV elé egy 16 éves fiatal Pomázon – írja a Police.hu. Az eset még csütörtökön történt, a rendőrség most számolt be a részletekről. Mint kiderült, a HÉV vezetője képtelen volt elkerülni az ütközést, „a 8 másodperc alatt állóra fékezett szerelvény elütötte és maga alá gyűrte a testet”. A 16 éves diákot sikerült kiemelni, ellátták és életveszélyes állapotban kórházba vitték, koponya és hasi sérülést, többszörös végtag- és csípősérülést szenvedett.

A helyszínen felkutatott tanúk egybehangzóan állították, a fiú lehajtott fejjel, fülében fülhallgatóval közelítette meg az átjárót. A Budakalász felől érkező szerelvény vezetője hiába vészfékezett, amint meglátta, hiába sípolt – akadt tanú, aki „Vigyázz!”-t ordított –, a „fiú nem reagált, nem érzékelte, nem hallotta, nem látta”.

A Police.hu felhívja a figyelmet, hogy „közlekedni nem megszokásból, emlékezetből kell, hanem odafigyelve az állandó változókra és a közlekedés többi résztvevőjére”.

photo_camera A fülhallgató a baleset helyszínén Fotó: Police.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.