Peking óvatosságra inti Washingtont Tajvan ügyében

külföld
2022 szeptember 19., 17:38
comments 1

A kínai külügyminisztérium szóvivője hétfőn közölte, hogy hazája szigorúan tiltakozott az Egyesült Államoknál, miután Joe Biden amerikai elnök ismételten azt mondta, hogy az amerikaiak Tajvan segítségére sietnének egy kínai támadás esetén, írja a Reuters.

Kína fenntartja magának a jogot, hogy minden szükséges intézkedést megtegyen az az országukat megosztó tevékenységekre válaszul, közölte Mao Ning külügyi szóvivő. Hozzátette, hogy mindent készek megtenni a békés újraegyesítés érdekében, de közben nem tűrnek semmiféle elszakadásra irányuló tevékenységet. Egyben figyelmeztette az Egyesült Államokat óvatosan és megfelelően kezeljék a Tajvannal kapcsolatos ügyeket, és ne küldjenek téves jeleket a tajvani függetlenségpárti szeparatista erőknek, valamint hogy ne okozzanak súlyos károkat a kínai-amerikai kapcsolatokban és a Tajvani-szoros békéjének.

„Egyetlen Kína van a világon, és Tajvan része Kínának, és a Kínai Népköztársaság kormánya az egyetlen legitim kormánya Kínának” – foglalta össze Mao.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.