Tizenkilencen tanúskodhatnak Szilágyi Liliána mellett

bűnügy
2022 szeptember 19., 06:06
comments 27

Többek közt édesanyja is tanúskodni fog Szilágyi Liliána mellett a perben, amit becsületsértés miatt indított az úszónő apja, írja a Bors.

photo_camera Szilágyi Liliána ügyvédjével, Keviczki Istvánnal Fotó: Bankó Gábor/444

Rajta kívül további 18 embert kértek fel tanúnak, és bár senki sem volt elutasító, Szilágyi Liliána ügyvédje szerint egy-két ember ingadozik, „mert ez egy kényes ügy”, amire figyel a média, „kamerák kereszttüzében kell kényes kérdésekről beszélni”. Mint mondta, „ez nem azt jelenti, hogy ne állnának ki teljes mellszélességgel Szilágyi Liliána és az általa képviselt ügy mellett”.

Szilágyi Zoltán, az apa szerint lánya megsértette a becsületét és jó hírnévhez való jogát azzal, hogy azt állította, testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta őt gyermekkorától fogva, illetve édesanyját is. Szilágyi Liliána a pénteki első tárgyaláson számos esettel illusztrálta apja bántalmazó viselkedését, mindenre kiterjedő kontrollját a menstruációjától kezdve az öltözködésén át a telefonjáig. A bíró felfüggesztette a rágalmazási pert, és nyomozóhatósághoz utalta az ügyet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.