Zelenszkij: Nem álltunk le, csak felkészülünk a folytatásra

szeptember 19., hétfő 4:26
1

„Talán úgy tűnhet, mintha győzelmi sorozatunk után valamiféle szünetet tartanánk. De ez nem szünet. Csak felkészülünk a folytatásra” - mondta vasárnap esti beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Zelenszkij az ünnepélyes zászlófelvonáson Izjumban, miután az ukrán hadsereg visszafoglalta a várost az oroszoktól Fotó: STR/AFP

Felsorolta azokat a városokat és térségeket, ahonnan az elmúlt időszakban sikerült kiszorítani az orosz hadsereget: Izjum, Balaklija, Kupjanszk, Harkiv.

Majd az ország keleti és déli részén fekvő, még felszabadításra váró városokat említette, beleértve a 2014-ben Oroszország által megszállt Krím-félszigetet, valamint a szakadár „népköztársaságokat”: Mariupol, Melitopol, Herszon, Doneck, Horlivka, Luhanszk, Dzsankoj, Jevpatorija, Jalta.

„Nem beszélünk olyasmiről, ami nem a mienk. Csak a saját, ukrán szavainkat halljátok.”

Rácz András Oroszország-szakértő legutóbbi, 444-en megjelent elemzésében arról írt: az ukrán ellentámadás meglepte ugyan a világot, de korai döntő fordulatról beszélni, stratégiai szinten továbbra is Oroszország dominálja a háborút.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt