Zelenszkij: Nem álltunk le, csak felkészülünk a folytatásra

háború
2022 szeptember 19., 04:26
comments 1

„Talán úgy tűnhet, mintha győzelmi sorozatunk után valamiféle szünetet tartanánk. De ez nem szünet. Csak felkészülünk a folytatásra” - mondta vasárnap esti beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

photo_camera Zelenszkij az ünnepélyes zászlófelvonáson Izjumban, miután az ukrán hadsereg visszafoglalta a várost az oroszoktól Fotó: STR/AFP

Felsorolta azokat a városokat és térségeket, ahonnan az elmúlt időszakban sikerült kiszorítani az orosz hadsereget: Izjum, Balaklija, Kupjanszk, Harkiv.

Majd az ország keleti és déli részén fekvő, még felszabadításra váró városokat említette, beleértve a 2014-ben Oroszország által megszállt Krím-félszigetet, valamint a szakadár „népköztársaságokat”: Mariupol, Melitopol, Herszon, Doneck, Horlivka, Luhanszk, Dzsankoj, Jevpatorija, Jalta.

„Nem beszélünk olyasmiről, ami nem a mienk. Csak a saját, ukrán szavainkat halljátok.”

Rácz András Oroszország-szakértő legutóbbi, 444-en megjelent elemzésében arról írt: az ukrán ellentámadás meglepte ugyan a világot, de korai döntő fordulatról beszélni, stratégiai szinten továbbra is Oroszország dominálja a háborút.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.