A bíróság elé állított ex-rendőrök ügyvédje szerint a bántalmazott hajléktalanok nem úgy viselkedtek, ahogy a társadalom elvárná

bűnügy
2022 szeptember 21., 09:00
comments 11
  • Nem tettek vallomást a rendőrök, akik az ügyészség szerint tavaly többször bántalmaztak két hajléktalan embert Mohácson.
  • Levideózták, ahogy fejen és lábon rúgják őket, egyiküket pedig léggitározásra, éneklésre bírták.
  • Három és fél év börtönt kértek rájuk, de az ügyvéd szerint a videókon nem látszik olyasmi, ami megalapozná ezeket a vádakat.
  • Az előkészítő tárgyaláson azzal is érvelt: a két hajléktalan ember nem viselkedett megfelelően, előfordult, hogy agresszívak voltak.
  • A két rendőrt azóta elbocsátották, ma segédmunkásként, raktárosként dolgoznak.

Bíróság elé állították a mohácsi rendőröket, akik tavaly januárban többször bántalmaztak két hajléktalan embert.

Egyik áldozatuk egy idősebb, szállón lakó férfi volt, a másik pedig egy fiatalabb, mentális betegséggel élő, gondnokság alatt álló ember, mondta Molnár Noémi, aki az Utcajogász Egyesület ügyvédjeként képviseli a sértetteket.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.