Josep Borrell: „Veszélyben van a világ békéje”

háború
2022 szeptember 21., 15:45

„Putyin színlelt népszavazásról, részleges katonai mozgósításról és nukleáris zsarolásról szóló bejelentése súlyos eszkalációt jelent” - ezzel reagált Josep Borrell, az Európai Bizottság kül- és biztonságpolitikai főképviselője a szerdai fejleményekre.

Josep Borrell 2019. április 22-én Brüsszelben
photo_camera Josep Borrell 2019. április 22-én Brüsszelben Fotó: Olivier Hoslet/AFP

Borrel szerint „a nukleáris fegyverekkel való fenyegetőzés elfogadhatatlan, és valós veszélyt jelent mindenki számára. (...) Veszélyben van a világ békéje.” A politikus szerint a nemzetközi közösségnek össze kell fognia és meg kell akadályoznia, hogy Putyin fenyegetése bekövetkezhessen. (Via France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.