Josep Borrell: „Veszélyben van a világ békéje”

háború
2022 szeptember 21., 15:45

„Putyin színlelt népszavazásról, részleges katonai mozgósításról és nukleáris zsarolásról szóló bejelentése súlyos eszkalációt jelent” - ezzel reagált Josep Borrell, az Európai Bizottság kül- és biztonságpolitikai főképviselője a szerdai fejleményekre.

Josep Borrell 2019. április 22-én Brüsszelben
photo_camera Josep Borrell 2019. április 22-én Brüsszelben Fotó: Olivier Hoslet/AFP

Borrel szerint „a nukleáris fegyverekkel való fenyegetőzés elfogadhatatlan, és valós veszélyt jelent mindenki számára. (...) Veszélyben van a világ békéje.” A politikus szerint a nemzetközi közösségnek össze kell fognia és meg kell akadályoznia, hogy Putyin fenyegetése bekövetkezhessen. (Via France24)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.