Bojkottálná a parlamenti munkát Márki-Zay, amíg Hadházy Ákos nem teheti le az esküjét

POLITIKA
2022 szeptember 23., 13:54
comments 13

„Felkérem az ellenzéki pártokat a parlamenti munka bojkottjára” címmel nyílt levelet írt Márk-Zay Péter. Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje levélben ismerteti Hadházy Ákos álláspontját, miszerint a jelenlegi kormány „nem tisztességes versenyben nyert a választásokon, becsapta a választókat.”

„Tisztelt Pártvezetők és Frakcióvezetők! Tegyünk együtt a demokráciáért, tegyenek a jogállamiság felé egy lépést azzal, hogy amíg Hadházy Ákos nem teheti le az esküt, addig felfüggesztik a parlamenti munkát” - írja.

Felkéri az esküt tett ellenzéki parlamenti képviselőket, hogy ne „asszisztáljanak tovább a Kövér László és a Fidesz által diktált szabályokhoz, amíg Hadházy Ákos, a zuglóiak által megválasztott, egyéni mandátumot nyert képviselőtársuk nem tudja megkezdeni a munkáját.”

Az áprilisi választások után Hadházy Ákos - aki Zuglóban egyéni mandátumot nyert - egyedüliként bojkottálta a parlament alakuló ülését, Kövér László pedig azóta nem adott lehetőséget arra, hogy letehesse az esküt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.