Bojkottálná a parlamenti munkát Márki-Zay, amíg Hadházy Ákos nem teheti le az esküjét

szeptember 23., péntek 13:54
12

„Felkérem az ellenzéki pártokat a parlamenti munka bojkottjára” címmel nyílt levelet írt Márk-Zay Péter. Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje levélben ismerteti Hadházy Ákos álláspontját, miszerint a jelenlegi kormány „nem tisztességes versenyben nyert a választásokon, becsapta a választókat.”

„Tisztelt Pártvezetők és Frakcióvezetők! Tegyünk együtt a demokráciáért, tegyenek a jogállamiság felé egy lépést azzal, hogy amíg Hadházy Ákos nem teheti le az esküt, addig felfüggesztik a parlamenti munkát” - írja.

Felkéri az esküt tett ellenzéki parlamenti képviselőket, hogy ne „asszisztáljanak tovább a Kövér László és a Fidesz által diktált szabályokhoz, amíg Hadházy Ákos, a zuglóiak által megválasztott, egyéni mandátumot nyert képviselőtársuk nem tudja megkezdeni a munkáját.”

Az áprilisi választások után Hadházy Ákos - aki Zuglóban egyéni mandátumot nyert - egyedüliként bojkottálta a parlament alakuló ülését, Kövér László pedig azóta nem adott lehetőséget arra, hogy letehesse az esküt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt