Nem tehet esküt jövő hétfőn Hadházy Ákos

szeptember 21., szerda 18:59
36

Az Országgyűlés Házbizottságának mai ülésén Kövér László házelnök arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Jobbik két új parlamenti képviselője leteheti esküjét és átveheti a mandátumát, Hadházy Ákosnak azonban továbbra sem kap erre lehetőséget, derült ki a Momentum elnökének, Gelencsér Ferencnek a posztjából.

Gelencsér arra is kitért, hogy miután a Momentum Mozgalom frakciójának tagja rákérdezett Hadházy Ákos ügyére, akkor Kövér csak annyit válaszolt, hogy hamarosan, de nem a jövő hétfőn. A politikus szerint a házelnök érdemi válasz nélkül lesöpörte a kérdést az asztalról. Hozzátéve, hogy Kövér durván korlátozza Hadházy Ákos jogait.

Hadházy Ákos, a Zuglóban egyéni mandátumot nyert képviselő egyedüliként bojkottálta a parlament alakuló ülését, Kövér László pedig azóta nem adott lehetőséget arra, hogy letehesse az esküt. Hadházynak így a múlt héten turistajegyet kellett vennie, hogy bejuthasson egyáltalán a Parlamentbe.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt