Nem tehet esküt jövő hétfőn Hadházy Ákos

POLITIKA
2022 szeptember 21., 18:59
comments 38

Az Országgyűlés Házbizottságának mai ülésén Kövér László házelnök arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Jobbik két új parlamenti képviselője leteheti esküjét és átveheti a mandátumát, Hadházy Ákosnak azonban továbbra sem kap erre lehetőséget, derült ki a Momentum elnökének, Gelencsér Ferencnek a posztjából.

Gelencsér arra is kitért, hogy miután a Momentum Mozgalom frakciójának tagja rákérdezett Hadházy Ákos ügyére, akkor Kövér csak annyit válaszolt, hogy hamarosan, de nem a jövő hétfőn. A politikus szerint a házelnök érdemi válasz nélkül lesöpörte a kérdést az asztalról. Hozzátéve, hogy Kövér durván korlátozza Hadházy Ákos jogait.

Hadházy Ákos, a Zuglóban egyéni mandátumot nyert képviselő egyedüliként bojkottálta a parlament alakuló ülését, Kövér László pedig azóta nem adott lehetőséget arra, hogy letehesse az esküt. Hadházynak így a múlt héten turistajegyet kellett vennie, hogy bejuthasson egyáltalán a Parlamentbe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.