A Fidesz nem fordult semmifajta jobboldali irányba

POLITIKA
2022 szeptember 24., 08:50

Harminc évvel ezelőtt, 1992. szeptember 24-én joggal gondolhatták az ellenzéki Demokratikus Charta szervezői, hogy a csúcsra értek. Egy százezresként elhíresült tüntetésen együtt vonultak az első szabad választás idején még karanténba zárt MSZP, a választást két évvel korábban az MDF-fel szemben elbukó SZDSZ és az akkoriban az SZDSZ kistestvérének tartott, szintén liberális Fidesz hívei. A Fidesztől senki nem szólalt fel, és ez előrevetítette az ellenzéki egység megbomlását, a Fidesz irányváltását, a közelgő szakadást.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.