Parragh László szerint az élet eddig mindig őt igazolta

gazdaság
szeptember 24., 15:46
comments 23

A termelő szektort kell életben tartania a kormányzatnak addig, ameddig azt a költségvetés bírja, mert ha nincs termelés, akkor nincsenek munkahelyek sem – erről beszélt Parragh László a Hír TV-nek adott interjújában, amit a hvg.hu szemlézett.

Arra is kitért: „hogyha a természetes partnerünk Oroszország, akkor azok a szankciók, amelyeket az Európai Unió fönntart és bevezetett az oroszokkal szemben, azok láthatóan nem sikeresek, nem érik el a céljukat. Mi azt gondoljuk, hogy nekünk ezt az egészet újra kell gondolnunk, mert előbb fog rámenni az európai gazdaság, illetve a magyar gazdaság, mint az orosz.”

Parragh reagált arra is, hogy egy nyilatkozata után az MNB arra szólította fel, csak olyan témáról beszéljen, amihez ért. Most azt mondta: „A Nemzeti Bankkal nekünk sok vitánk volt már a gazdaságpolitikai folyamatok tekintetében, eddig az élet mindig minket igazolt. Szerintem bízzuk a gazdaságtörténetre a választ.”

photo_camera Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az országos szakképzési tanév megnyitóján Csongrádon 2021. augusztus 30-án. Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

Parragh László a napokban beszélt arról, hogy a munkanélküliség sem ördögtől való. Szerinte ha csak az inflációra koncentrálunk, akkor bedől a növekedés, ha a növekedésre, akkor még jobban elszáll az infláció.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt