Kirill pátriárka már a mennyországgal kecsegteti a harcban eleső oroszokat

háború
2022 szeptember 25., 18:50

„Az egyház elismeri, ha valaki kötelességből és az esküjéhez hűen hűséges marad, és végrehajtja, ami a kötelessége, és meghal, miközben megteszi ezt a feladatát, akkor ő kétségtelenül áldozatot hajt végre. Feláldozza magát másokért. Következésképpen úgy hisszük, ez az áldozat elmossa bűneit.”

Ezek Kirill pátriárka vasárnapi prédikációjának szavai. Kicsit körmönfont, vallásos nyelven van megfogalmazva, de szerencsére a 444 hírügyeletét egy olyan ember látja el épp, aki katolikus iskolába járt, úgyhogy dekódolnám azoknak, akik még soha nem ültek végig egy papi prédikációt:

Kirill azt üzeni az oroszoknak, hogy ha elmennek háborúzni Ukrajnába, és ott esetleg meghalnak, a mennyországba juthatnak, mindegy, milyen emberek voltak korábban.

link Forrás

Kirillről még annyit érdemes tudni, hogy a békepárti magyar miniszterelnök mentette meg az uniós szankcióktól. Akit bővebben érdekel a (nagyon érdekes) személye, a 444 másik katolikus iskolás származású szerzőjének, Szily Lászlónak a cikkéből tájékozódhat.

(Borítókép: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.