A határok lezárását tervezheti az orosz vezetés

háború
2022 szeptember 26., 19:43
comments 4

„Pillanatnyilag nem született erről döntés” – mondta hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arról, hogy tervezi-e az orosz vezetés a határok lezárását. Korábban Szergej Csekov, a Krím képviselője viszont a Dumában azt mondta, meg kéne tagadni a kiutazást minden hadköteles férfinak.

photo_camera Az orosz-finn határ pénteken. Fotó: OLIVIER MORIN/AFP

Oroszország határain több kilométeres sorokban várakoznak a hadköteles férfiak, hogy elhagyhassák az országot, hisz a második világháború óta először mozgósítást rendeltek el.

Így nézett ki az egyik orosz-finn határátkelő szombaton:

Így pedig az egyik orosz-kazah vasárnap:

A Meduza és a Novaja Gazeta, a két száműzetésben működő orosz újság is úgy tudja, hogy tervben van a határok lezárása. Már az FSZB is elismerte, hogy már 260 ezer férfi menekült el a besorozás elől. Az orosz mozgósítás körüli káoszról ebben a cikkben írtunk.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt