Egy nap kiképzés után küldték a frontra az orosz férfit a felesége elmondása szerint

háború
2022 szeptember 26., 06:28
comments 19

Szeptember 22-én reggel 5-kor kapta meg a behívóját Andrej Kozirjev közlegény a nyugat-oroszországi Lipeck városában. 7-re már a toborzóirodában volt, fél 11-kor más behívottakkal együtt buszokkal vitték el a kiképzésre Belgorod tartományba. A 45 éves férfit egy nap kiképzés után elküldték a donbasszi frontra. Felesége, Tatjána Docenko beszélt erről a Mediazonának.

Belgorod kormányzója, Vjacseszlav Gladkov azt mondta, a tartomány részleges mozgósítása során behívott állampolgárok már csatlakoztak egy katonai egységhez. Elmondása szerint a mozgósított emberek 100 ezer rubel (körülbelül 1800 euró) egyszeri juttatást kapnak. Arról viszont nem közölt részleteket, hova viszik őket, írja a Novaja Gazeta.

Ez lehet egyedi eset is, mert a mozgósított férfi a határtól nem messze él, de ha a behívottakat túl hamar vetik be, és súlyos veszteségeket szenvednek, az még népszerűtlenebbé teheti a mozgósítást - kommentálta a Twitteren a hírt Rob Lee hadügyi szakértő.

A részleges mozgósítás bejelentése óta 260 ezren hagyhatták el Oroszországot. Vasárnap a mozgósítás ellen tüntetők lezártak egy autópályát Dagesztánban. Az ország legszegényebb részein pedig közel sem tűnik annyira „részlegesnek” a mozgósítás. (Címlapkép: Megrongálódott orosz tank Harkiv megyében, Metin Aktas / Anadolu Agency)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.