Putyin megadta az orosz állampolgárságot Edward Snowdennek

külföld
2022 szeptember 26., 17:36
comments 11

Két év után megkapta orosz állampolgárságát Edward Snowden, aki 2013-ban hagyta el hazáját, miután az amerikai hírszerzés, a CIA alkalmazottjaként nagy mennyiségű titkos információt hozott nyilvánosságra a nemzetbiztonsági feladatkörökkel ellátott ügynökség, az NSA megfigyelőprogramjairól.

photo_camera Edward Snowden Fotó: PHILLIP FARAONE/Getty Images via AFP

Az orosz állampolgárságrül szóló rendeletet Vlagyimir Putyin írta alá. Az amerikai hatóságok évek óta kérik Snowden visszaszállítását az Egyesült Államokba, hogy kémkedés vádjával bíróság elé áll1thassák. Snowden két éve először lakhatási engedélyének meghosszabbítását, majd – hogy ne szakíthassák el gyermekétől –, orosz állampolgárságot kért. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.