Gyors kiképzés után Ukrajnába küldik a most besorozott oroszokat

háború
2022 szeptember 29., 15:30
comments 1

Nyolc nappal a részleges mozgósítás bejelentése után az orosz védelmi minisztérium kedden közölte, hogy a besorozott férfiak a harcoló egységekkel való összecsiszolódás után megkezdik a bevetésüket a kelet-ukrajnai területeken. A közlemény szerint a frissen mozgósított egységek a most „felszabadított terüketeken” hajtanak végre ellenőrzési és védelmi feladatokat, valamint tartalékos és erősítési egységekként fognak működni. A gyors kiképzés során megtanítják neki, hogyan lépjenek fel harci egységek részeként, valamint elsajíítják a különböző fegyverek, harckocsik és tüzérségi/légvédelmi rendszerek használatát.

Vlagyimir Putyin múlt szerdai bejelentése után Szergej Sojgu védelmi miniszter arról beszélt, hogy az elnöki rendelet nagyjából 300 ezer tartalékost érinthet. A bejelentés hírére az orosz titkosszolgálat szerint legalább 260 ezer férfi hagyta el Oroszországot. (Tass)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt