Gyors kiképzés után Ukrajnába küldik a most besorozott oroszokat

háború
2022 szeptember 29., 15:30
comments 1

Nyolc nappal a részleges mozgósítás bejelentése után az orosz védelmi minisztérium kedden közölte, hogy a besorozott férfiak a harcoló egységekkel való összecsiszolódás után megkezdik a bevetésüket a kelet-ukrajnai területeken. A közlemény szerint a frissen mozgósított egységek a most „felszabadított terüketeken” hajtanak végre ellenőrzési és védelmi feladatokat, valamint tartalékos és erősítési egységekként fognak működni. A gyors kiképzés során megtanítják neki, hogyan lépjenek fel harci egységek részeként, valamint elsajíítják a különböző fegyverek, harckocsik és tüzérségi/légvédelmi rendszerek használatát.

Vlagyimir Putyin múlt szerdai bejelentése után Szergej Sojgu védelmi miniszter arról beszélt, hogy az elnöki rendelet nagyjából 300 ezer tartalékost érinthet. A bejelentés hírére az orosz titkosszolgálat szerint legalább 260 ezer férfi hagyta el Oroszországot. (Tass)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.