Online oktatás helyett végül négy másik intézményben helyezik el a felújítás alatt álló, tető nélküli gödöllői gimnázium diákjait

Lezárt tartalom a Kör tagjainak oktatás
szeptember 30., 4:05
comments 2
  • Nyáron kezdték el a gödöllői Török Ignác Gimnázium felújítását, ám a tanév kezdetekor még sem a tető, sem az ablakok nem kerültek vissza az épületre.
  • Az igazgató, a szülők és a diákok is online oktatást szerettek volna, de a tankerület szerint megoldható lett volna a jelenléti oktatás is.
  • A héten többször is beázott a fölülről csak gyenge fóliával takart épület, a víz eszközöktől kezdve falakig mindent eláztatott.
  • Elkeseredett szülők egy csoportja szerda délutánra demonstrációt szervezett a gimnázium elé.

Szerda délután szülők és diákok gyűltek össze Gödöllőn a Török Ignác Gimnázium bejáratánál, hogy hangot adjanak felháborodásuknak, amiért a tankerület elvárja, hogy jelenléti oktatást folytassanak a felújítás alatt álló, tető nélküli épületben. Voltak szülők, akik munkavédelmi sisakot húztak, mások, gyerekek is, transzparensekkel érkeztek, „Online oktatást a káosz helyett,” „Sufnituning”, „Ezt hogy gondoljátok?” és hasonló feliratokkal. Egy ponton mentőmellénybe öltözött diákok tettek le egy SUP-ot a kapu elé, utalva a benti állapotokra.

Az igazgató, Fábián Bertalan már augusztusban kérvényezte, hogy a felújítás idején hadd legyen online oktatás, de még csak választ sem kapott.

Végül azért kezdtek el demonstrációt szervezni a szülők, mert úgy érezték, semmilyen érv nem hat a tankerületre és a helyi országgyűlési képviselőre, Vécsey Lászlóra sem.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt