Online oktatás helyett végül négy másik intézményben helyezik el a felújítás alatt álló, tető nélküli gödöllői gimnázium diákjait

oktatás
2022 szeptember 30., 04:05
comments 2
  • Nyáron kezdték el a gödöllői Török Ignác Gimnázium felújítását, ám a tanév kezdetekor még sem a tető, sem az ablakok nem kerültek vissza az épületre.
  • Az igazgató, a szülők és a diákok is online oktatást szerettek volna, de a tankerület szerint megoldható lett volna a jelenléti oktatás is.
  • A héten többször is beázott a fölülről csak gyenge fóliával takart épület, a víz eszközöktől kezdve falakig mindent eláztatott.
  • Elkeseredett szülők egy csoportja szerda délutánra demonstrációt szervezett a gimnázium elé.

Szerda délután szülők és diákok gyűltek össze Gödöllőn a Török Ignác Gimnázium bejáratánál, hogy hangot adjanak felháborodásuknak, amiért a tankerület elvárja, hogy jelenléti oktatást folytassanak a felújítás alatt álló, tető nélküli épületben. Voltak szülők, akik munkavédelmi sisakot húztak, mások, gyerekek is, transzparensekkel érkeztek, „Online oktatást a káosz helyett,” „Sufnituning”, „Ezt hogy gondoljátok?” és hasonló feliratokkal. Egy ponton mentőmellénybe öltözött diákok tettek le egy SUP-ot a kapu elé, utalva a benti állapotokra.

Az igazgató, Fábián Bertalan már augusztusban kérvényezte, hogy a felújítás idején hadd legyen online oktatás, de még csak választ sem kapott.

Végül azért kezdtek el demonstrációt szervezni a szülők, mert úgy érezték, semmilyen érv nem hat a tankerületre és a helyi országgyűlési képviselőre, Vécsey Lászlóra sem.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.