Független vizsgálóbizottságot nevez ki az indonéz kormány a stadionkatasztrófa miatt

foci
2022 október 03., 06:45
comments 1

Független bizottság kinevezését ígéri az indonéz kormány, hogy kivizsgálják a hétvégi stadionkatasztrófát, amelyben legalább 129-en meghaltak.

Szombaton háromezer szurkoló rohant a pályára, amikor az Arema FC kikapott riválisától, a Persebaya Surabayától. Hivatalos források szerint a meccsen a megengedettnél négyezerrel több ember tartózkodott a stadionban.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Mahfud MD, Indonézia biztonsági ügyekért felelős minisztere a New York Timesnak elmondta, a vizsgálat körülbelül két hetet vesz igénybe. Azt ígérte, hogy ennek során megvizsgálják az esetleges törvénysértéseket és kártérítést biztosítanak az áldozatok hozzátartozóinak.

A lap szerint az országban nem ritkák a szurkolók közötti - akár halálos kimenetelű - összecsapások és zavargások a focimeccseken. Azt azonban egyelőre nem tudni, ezúttal miért vetett be könnygázt a rendőrség és mitől alakult ki pánik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt