Új magyar sportoldalt indított a Ringier, a közéleti témákat sem fogják megkerülni

sport
2022 október 03., 15:27

Új sportoldalt indított a Ringier Sportal.hu néven - közölte hétfőn a Forbes. Az oldal főszerkesztője Kecskés István, aki a szombaton állami tulajdonba került Nemzeti Sport munkatársa volt 2013-ig.

A Ringier idén májusban hozta létre a Ringier Sports Media Group-ot, ami jelenleg nyolc márkát takar - ezek a Sportal és termékei, a Sport.sk, a Pulse, a gsp.ro, a Gazeta Sporturilor és a LiveScore Group. A Sportal Media Groupot egy svájci anyakiadó vásárolta meg négy évvel ezelőtt, a magyar oldalt a bolgár Sportal.bg-ről mintázták.

photo_camera Így néz ki most a Sportal.hu kezdőoldala

A Ringier sport-tartalomszolgáltatásán 22 fős szerkesztőség dolgozik, ebből 15-en érkeztek újonnan. Egyúttal a Blikk sportújságíróinak cikkei is a sportal.hu-ra vándorolnak. Az oldal indulásáról két hónapja is szó esett a Magyar Sportújságírók Szövetsége Facebook-oldalán, de az indulás tényét akkor még nem erősítették meg a Media1-nek és az NB1.hu-nak sem.

„A gazdasági vetület ugyanúgy része a sportnak, a közéleti kérdéseket pedig a helyén kell kezelni, ezeknek a témáknak tehát ugyanúgy helye lesz a sportal.hu-n.”- idézi a Forbes cikke Kecskés Istvánt, az új főszerkesztőt.

Kecskés 2013-ig, 13 éven át annak a Nemzeti Sportnak volt a munkatársa, amelyet a 444 értesülései szerint hozzávetőleg 3 milliárd forintért vásárolt meg az állami tulajdonú Nemzeti Sportügynökség múlt szombaton.

A 2018 óta a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonában lévő Mediaworks még nyáron hozott létre egy vagyonkezelő-céget, az N.S. Média és Vagyonkezelő Kft.-t, amit kifejezetten sportlaphoz kapcsolódó kiadói jogok kezelésével bízott meg. Ennek a cégnek a jogai kerültek át hétvégén a Nemzeti Sportügynökséghez, a Nemzeti Sport új tulajdonosához.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.