A kölcseys tanárokat kirúgó Marosi Beatrix diplomamunkájának témája a „pedagógusok véleménye a halálbüntetésről” volt

oktatás
2022 október 05., 06:59
comments 19

Erről Hadházy Ákos számolt be Facebookon, ahol úgy fogalmazott, hogy szerinte „a hatalom piszkos humora”, hogy Marosi Beatrix a Kodolányin erkölcs és etika szakon végzett.

Hadházy azt írja, Marosi a „»kutatás« során elbeszélgetett 16 továbbképzésre érkezett tanárral és állítólag ugyan az elején voltak még bizonytalanok, de a végén már kilencen voltak az újbóli bevezetés mellett és csak heten ellene”. Ezt ide kattintva lehet tanulmányozni.

A képviselő arról is írt, hogy Marosi dolgozata egy Nemes Nagy Ágnes idézettel indít arról, hogy milyen nehéz a megbocsátás. Hadházy ehhez hozzátette, hogy „a hatalmat kiszolgáló, a tanárokat kirúgó tankerületi vezetőnek talán meg lehet majd egyszer bocsátani, ha majd ő is bocsánatot kér a piszkos tettéért, de a nevét azért ne felejtsük el akkor sem”.

Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője volt az, aki több tanárt is kirúgott a budapesti Kölcsey Ferenc gimnáziumból arra hivatkozva, hogy a tanárok a korábbi figyelmeztetés ellenére többször is részt vettek a polgári engedetlenségben.

Október 5-én, szerdán, az oktatás nemzetközi napján országszerte élőlánc, sztrájk, hídfoglalás és tüntetés lesz a pedagógusokért. Az oktatás állapota elleni tiltakozásokat élőben közvetítjük, amit itt lehet követni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.