Üres utcákat mutogatott az élőláncról tudósító HírTV

Média
2022 október 05., 08:48
comments 26

Megnéztem a köztévé 10 órás Híradóját, hogyan tudósítanak az országszerte egész nap tiltakozó diákok és tanárok megmozdulásairól. A Tanítanék számlálója szerint 83 iskolából 947 tanár polgári engedetlenkedik és több ezren sztrájkolnak az oktatásért, hozzájuk diákok ezrei csatlakoztak. Erre azért csak kell valamit mondani, nem?

Nézzük akkor a Híradó témáit!

  • Szijjártó győzött Brüsszelben,
  • nemzeti konzultáció a brüsszeli szankciókról,
  • energiaválság Franciaországban,
  • Budapestre látogatott az üzbég elnök,
  • hosszú helyszíni riport arról, hogy helyhiány van a gázai temetőkben,
  • áramszünet Bangladesben,
  • külföldi focimeccsek,
  • férfi kézilabda.

Sajnos nem fért be ezek közé ez a mai oktatási izé, de az egyik legnagyobb magyar „híroldal”, az Origo címlapján se láttam nyomát reggel.

A HírTV viszont már reggel tudósított több helyszínről. Nem is akárhogy! Azt a kétségkívül szellemes trükköt találták ki, hogy az esemény kezdete előtt fél órával jelentkeztek be kiküldött tudósítóik. Így aztán tudtak üres utcákat mutogatni, és megállapíthatták, hogy „nincs itt senki, a tér teljesen üres”.

photo_camera „Nincsenek túl sokan”
photo_camera „Diákot, pedagógust egyáltalán nem látunk”
photo_camera Élőláncnak nyoma sincs, jelenti Velkovics Vilmos az autójából

Egyik tudósítójuk bejelentkezett később, vagyis akkor, amikor már tartott a rendezvény, és - micsoda meglepetés! - akkor már voltak is ott diákok, sokan. A rövid riport nagy része ugyanakkor a Kétfarkú Kutyapárt vécépapír-gurigáiról szólt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.