Titkosszolgálati vizsgálatot rendeltek el Márki-Zayék külföldi támogatásával kapcsolatban

belföld
2022 október 06., 19:28

A nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén elrendelte a baloldali pártok amerikai kampányfinanszírozásával kapcsolatos titkosszolgálati vizsgálatot – értesült a Magyar Nemzet.

A vitáról részleteket nem tudni, a testület folyamatosan vizsgálni fogja a szolgálatok elemző, értékelő munkáját. Az ügyben még szeptemberben kezdett nyomozni a rendőrség.

Az ellenzéki választási kampányban jelentős pénzösszegeket költött az MMM, Márki-Zay is elismerte, a szervezetet csupán az különbözteti meg a CÖF-től, hogy nem közpénzzel van kitömve. Egyébként ugyanúgy a kampánylimit megkerülése a célja. A szervezet, mint később kiderült, több mint egymilliárd forintot kapott egy – önmeghatározása szerint aggódó civilekből álló – nemzetközi szervezettől, az Action for Democracytól. A szervezet célja, hogy segítse azokat, „akik a szabadságért és a demokráciáért küzdenek”.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.