Nyomozni kezdett a rendőrség a Márki-Zay féle MMM mozgalom amerikai támogatásai miatt

nyomozás
2022 szeptember 26., 20:08
comments 18

Sikkasztás és pénzmosás gyanújával rendelt el nyomozást a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – értesült a Magyar Nemzet.

photo_camera Márki-Zay Péter 2021- október 17-én Budapesten. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Az ügyben a legnagyobb magyar feljelentő, maga Tényi István fordult a Fővárosi Főügyészséghez, ahonnan tovább passzolták a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK), onnan végül a NNI-hez kerültek az iratok.

Az ellenzéki választási kampányban jelentős pénzösszegeket költött az MMM, Márki-Zay is elismerte, az MMM-et csupán az különbözteti meg a CÖF-től, hogy nem közpénzzel van kitömve. Egyébként ugyanúgy a kampánylimit megkerülése a célja.

A szervezet, mint később kiderült, több mint egy milliárd forintot kapott egy – önmeghatározása szerint aggódó civilekből álló – nemzetközi szervezettől, az Action for Democracytól. A szervezet célja, hogy segítse azokat, „akik a szabadságért és a demokráciáért küzdenek”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt