Az Egyesült Államok szerint semmi nem utal arra, hogy Oroszország nukleáris fegyverek bevetésére készülne

külföld
2022 október 07., 18:52

Az Egyesült Államok nem rendelkezik új hírszerzési információkkal Oroszország nukleáris fenyegetéseiről, nem utal semmi arra, hogy nukleáris fegyverek bevetésére készülnének, és nem lát rá okot, hogy jelenlegi pozícióján változtasson, közölte Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára.

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője
photo_camera Karine Jean-Pierre a Fehér Ház sajtótitkára. Fotó: DREW ANGERER/Getty Images via AFP

A Fehér Ház azután nyilatkozott, hogy Joe Biden egy New York-i demokrata párti adománygyűjtésen azt mondta „Kennedy és a kubai rakétaválság óta nem néztünk szembe az Armageddon lehetőségével”. Azt is említette, hogy egész jól ismeri Putyint, és az orosz elnök nem viccel, amikor atomfegyverek lehetséges bevetéséről beszél.

„Megerősítette, hogy mennyire komolyan vesszük ezeket a nukleáris fegyverekkel való fenyegetéseket” - mondta Jean-Pierre Biden beszédéről. „Nem látunk okot rá, hogy módosítsuk saját pozíciónkat, és nincs arra utaló jel se, hogy Oroszország atomfegyverek bevetésére készülne.” (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.