Molnár Zsolt szerint a Magyar Nemzet tévesen állította, hogy a nemzetbiztonsági bizottság vizsgálja az ellenzéki kampányfinanszírozást

belföld
2022 október 07., 19:22

Rosszul értesült a Magyar Nemzet, nem vizsgálja a nemzetbiztonsági bizottság az ellenzéki kampányfinanszírozást, mondta az ATV híradójában a bizottság MSZP-s tagja, Molnár Zsolt. Elmondása szerint „nem vizsgálatról, hanem tájékoztatásról van szó”, nem használnak titkosszolgálati eszközöket, csupán a bizottságot fogják tájékoztatni a helyzetről, új információkról, tényekről és adatokról.

A Mi Hazánk feljelentést tett a Nemzetbiztonsági Bizottságból a Magyar Nemzetnek történt szivárogtatás miatt. Közleményük szerint teljes nyilvánosság előtt kellene vizsgálni az ügyet, illetve a Facebook szerepét, hiszen a külföldi érdekcsoportok beavatkozása a magyar választásokba nemzetbiztonsági kockázatot is jelent. Feltárnák továbbá a másik oldalon a CÖF-CÖKA, illetve a Kövess minket 2022 Kft. és hasonló fedőszerveik milliárdos kampányköltéseit és forrásaikat is.

Molnár szerint a Fidesznek nem érné meg az ügy tisztázása, hiszen szeretne minél tovább benn tartani a témát.

Molnár "csapóajtó" Zsolt, a budapesti MSZP első embere
photo_camera Molnár "csapóajtó" Zsolt, a budapesti MSZP első embere Fotó: Botos Tamás / 444

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.