Indiát aggasztja az orosz-ukrán háború elmérgesedése

háború
2022 október 10., 17:51
comments 3

India mélységes aggodalmát fejezte ki az ukrajnai helyzet elmérgesedése miatt az ukrán városokra mért orosz rakétatámadások miatt. Újdelhi a harci cselekmények haladéktalan leállítását sürgeti, és kész támogatást nyújtani a feszültség oldását szolgáló erőfeszítésekhez – közölte az indiai külügyminisztérium egyik szóvivője.

Rakétatámadás után maradt kráter a Tarasz Sevcsenko park játszótere mellett Kijevben 2022. október 10-én.
photo_camera Rakétatámadás után maradt kráter a Tarasz Sevcsenko park játszótere mellett Kijevben 2022. október 10-én. Fotó: Metin Aktas/Anadolu Agency via AFP

India az orosz-ukrán háborúban semleges álláspontra helyezkedett, mivel Újdelhi szoros kapcsolatot ápol a Nyugattal és a Kelettel is. Nem is alkalmazza az Oroszországgal szemben elrendelt nyugati büntetőintézkedéseket, és a konfliktus tárgyalásos úton történő rendezését szorgalmazza. Közben az utóbbi időben aránylag kedvezményesen tudott olajat vásárolni Oroszországtól. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.