Pénteken Zalaegerszegen is élőláncot tartanak az oktatásért

oktatás
2022 október 10., 11:02

„El a kezekkel a tanárainktól” címmel október 14-én reggel hét órakor élőláncot tartanak Zalaegerszeg belvárosában, az oktatásért. Az esemény szervezőinek közleménye szerint „az élőlánc körülbelül 1,5 kilométeres körben (Széchenyi tér, Kossuth utca, Kisfaludy utca, Mártírok útja, Kazinczy tér) fog felállni”.

Azt írják, nem várják a pártokat és a politikusokat, várják azonban a következőket: „diákok, szülők, pedagógusok, szakszervezetek, vasutasok, volánosok, postások, kukások, közszférában- és egészségügyben dolgozók, fizikai munkások, értelmiségiek, tehát szinte mindenkit”. A közlemény szerint azért alkotnak majd élőláncot, hogy elérjék az alábbiakat:

  • új tanterv kidolgozása, szakértők bevonásával
  • diákok és tanárok óraszámainak csökkentése
  • azonnali pedagógus béremelés, és aktualizált életpályamodell
  • a pedagógusok zaklatásának és elbocsátásának megszüntetése
  • a kirúgott budapesti tanárok visszahelyezése az állásukba

Mint írják, „Zalaegerszegen is elindult a pedagógusok megfélemlítése”, és „30 év alatti pedagógust, nagyítóval kell keresni” a városban.

Ahogy az október 5-i, budapesti élőláncnál, úgy itt is azt kérik a szervezők az autósoktól, hogy „dudálással jelezzék, ha egyetértenek” a céljaikkal.

Ugyanezen a napon Miskolcon is élőláncot szerveznének, hogy ebben a formában tiltakozzanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.