Új olajvezetéket építenek Szerbia és Magyarország között

energia
2022 október 10., 09:34
comments 15

Orbán Viktor megállapodott Aleksandar Vucic szerb elnökkel egy új kőolajvezeték létrehozásáról, közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

photo_camera Orbán Viktor és Aleksandar Vucic Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Twitter-posztja szerint a vezeték lehetővé teszi majd, hogy Szerbia is kaphasson olcsóbb olajat a Barátság kőolajvezetékről, ami Oroszországot köti össze Közép- és Nyugat-Európával.

Kovács azt írta, Szerbia most főleg Horvátországon keresztül kap olajat, de „a jövőben ez valószínűleg nem lesz lehetséges a szankciók miatt”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.