Választási csalás veszélyeztette a legkövérebb medvéről szóló szavazást

ÁLLAT
2022 október 12., 08:08
comments 2

Hatalmas botrány rázta meg az online medveértékelő közösséget, ugyanis valaki meghekkelte az év legkövérebb medvéjéről szóló szavazást. Az alaszkai Katmai nemzeti park minden évben megtartja a Fat Bear Week nevű online eseményét, amikor a park legtöbb lazacot magába tömő, így a téli álom előtt a leginkább szférikusra hízó medvéjére lehet szavazni. Erről, mint minden hasonlóan fontos eseményről, a 444.hu is rendszeresen beszámol.

A nyertes végül a 747-es versenyző lett, a nagyjából 635 kilósra hízó hím medvére több mint 68 ezer szavazat érkezett, 11 229-el több, mint a második helyezett 901-es számú medvére. Valamiért a szervezők nem neveznek el minden medvét, pedig tavaly például egy Otis nevű gömb lett a győztes. Otis is versenyben volt az idén, de nem hízott elég nagyra a szavazók szerint.

photo_camera A 2022-es győztes, 747-es medve. Fotó: Lian Law/Lian Law

747-es medve viszont majdnem kiesett még a középdöntőben a választási csalás miatt. Egy felhasználó ugyanis spammelte a szavazást, de szerencsére a nemzeti park szakembereinek hamar sikerült kiderítenie, melyik szavazatok voltak érvénytelenek.

747 a nevét az ugyanilyen számmal azonosított Boeing utasszállító repülőről kapta, mert egy óriási jumbo. A parkőrök 2004-ben azonosították először, akkor még süldő medve volt, mostanra viszont a park egyik legnagyobb medvéjévé nőtt. 2004 óta lehetett jó pár csatája, egyik ismertető jele ugyanis, a kicsit lógó jobb fülén kívül az, hogy a pofája tele van sebhelyekkel. Mostanra viszont már akkorára nőtt, hogy a legtöbb medve már akkor átadja neki a halászó helyét, ha meglátja, nem nagyon mernek kiállni ellene. Ennek köszönhetően júniustól szeptemberig minden nap nyugodtan halászhatott ugyanannál a vízesésnél. 2020-ban már egyszer megnyerte a park legdagadtabb medvéje címet. (BBC, Explore.org)

photo_camera 747 június végén, még soványan.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt