Klímaaktivisták paradicsomlevessel öntötték le Van Gogh Napraforgóit

klímaváltozás
október 14., 13:17
comments 81

Paradicsomlevest öntöttek a Just Stop Oil aktivistái Vincent van Gogh Napraforgók című festményére a londoni Nemzeti Galériában, írja a Guardian.

Annyira azért nem kell aggódni, a festménynek nem esett baja, ugyanis egy üvegréteg védi. Éppen erre akarták felhívni a figyelmet a klímaaktivisták.

„Mi ér többet, a művészet vagy az élet?” – kérdezte az egyik, 21 éves aktivista Phoebe Plummer, aki a 20 éves Anna Hollanddal vett részt az akcióban. - „Többet ér, mint az étel? Többet, mint az igazságosság? Jobban aggódsz egy festmény védelme miatt, mint az emberek és a bolygónk védelme miatt?

A paradicsomlevesnek is volt üzenete: „A megélhetési költségek válsága az olajválság költségeinek része, az üzemanyag megfizethetetlen több millió fázó, éhező család számára. Még egy doboz levest sem engedhetnek meg maguknak.”

A Just Stop Oil az elmúlt két hétben ülő tiltakozásokat szervezett London belvárosi útjain, ezzel alaposan akadályozva a forgalmat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt