Másfél kilométeres élőlánccal, közel háromezren tiltakoztak Zalaegerszegen a pedagógusokért

oktatás
2022 október 14., 9:36
comments 1

Másfél kilométeres élőláncot alkotva fejezték ki elégedetlenségüket, együttérzésüket, szolidaritásukat a résztvevők Zalaegerszegen a péntek reggel hétkor kezdődő demonstráción. A zalai frisshírek.hu beszámolója szerint nemcsak pedagógusok, de diákok és szülők is kiálltak az oktatás jövőjéért, a tanárokért, az autósok pedig dudálva fejezték ki szolidaritásukat.

Az élőlánc a Széchenyi tér, Kossuth utca, Kisfaludy utca, Mártírok útja, Kazinczy tér vonalat kötötte össze. A rendezvényen a következő célokért demonstráltak: új tanterv kidolgozása szakértők bevonásával, a diákok és tanárok óraszámainak csökkentése, azonnali pedagógus béremelés és aktualizált életpályamodell, a pedagógusok zaklatásának és elbocsátásának megszüntetése, a kirúgott budapesti tanárok visszahelyezése az állásukba és nyilvános bocsánatkérés tőlük.

A beszámoló szerint az esemény ellenére 7:50-kor minden iskolában megszólalt a csengő, és a tanárok többsége bement az iskolákba, ahol zavartalanul zajlik a tanítás, a városháza előtti téren csak egy kisebb tömeg maradt még egy kis időre.

Október 14-én, pénteken országszerte több iskolában is sztrájkkal tiltakoznak a tanárok, délután pedig a budapesti Hősök terére várható egy nagyobb megmozdulás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt