Még csak október 18-a van, de Lomnici Zoltán már ma megemlékezett a forradalomról

ÉLET
2022 október 18., 16:54

"Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar szabadságharcokat vérrel írták, és a magyar nép bebizonyította, hogy a szabadságért akár az életüket is hajlandóak feláldozni fiai és leányai" - jelentette ki október 18-án, öt nappal az 1956-os forradalom évfordulója előtt tartott megemlékezésén az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke, a forradalom idején még nem egészen kétéves Lomnici Zoltán a szervezetnek a budapesti Corvin közben megtartott megemlékezésén.

Lomnici Zoltán, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége a forradalom idején még alig kétéves tiszteletbeli elnöke beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen a Corvin közben 2022. október 18-án.
photo_camera Lomnici Zoltán, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége a forradalom idején még alig kétéves tiszteletbeli elnöke beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen a Corvin közben 2022. október 18-án. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Orbán Viktor miniszterelnök minapi kijelentése szerint a magyar forradalmárok amúgy nem a szabadságért adták életüket és vérüket, hanem a béketárgyalásokért a Szovjetunióval, de Lomnici mintha lemaradt volna erről. Ő ugyanis azt a tanulságot vonta le 1956-ból, hogy "csak magunkra számíthatunk a szabadságért folytatott küzdelemben" - miként Orbán Viktor szerint Ukrajnát se kéne támogatni a saját szabadságáért vívott háborújában, hanem inkább az országot lerohanó oroszokkal kéne megállapodni a békéről az ukránok feje fölött.

Lomnici most a beszédében azért bírálta az Egyesült Államokat és a nyugati országokat, hogy nem nyújtottak segítséget a szovjet elnyomókkal folytatott küzdelemben. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.