Orbán Viktornak továbbra sem jön be a gázársapka

POLITIKA
2022 október 19., 18:08
comments 10

Orbán Viktor új poszttal jelentkezett a Facebook-oldalán, amiben az EU legújabb gázársapkás javaslata ellen kelt ki:

Kedden részletesen írtunk róla, hogy egyelőre nem vezet be valódi ársapkát a földgázbeszerzésekre az EU. Az Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök által ismertetett tervekből az derült ki, hogy jelenleg lényegében csak a vezetékes földgázra vezetnének be a világpiaci árakat valamennyire követő ársapkát.

A vezetékes gáz szerepe a magyar piacon meghatározó, Európában viszont 9 százalékra csökkent az aránya Oroszország inváziója óta. Így az európai energiaárak alakulása sokkal inkább függ a cseppfolyósított földgáztól (LNG). Ezt 2023. március 31-től új indexálás alapján áraznák.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.