Tíz érdeklődővel tárgyal a NOB a 2036-os olimpia rendezéséről

sport
2022 október 21., 06:57
comments 15

A minap állami kézbe került Nemzeti Sport arról közölt cikket, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tíz érdeklődővel tárgyal a 2036-os nyári játékok rendezéséről.

„Jelenleg tíz érdeklődő nemzeti olimpiai bizottsággal és régióval dolgozunk együtt négy kontinensről” – mondta Christophe de Kepper, a NOB főigazgatója Szöulban, a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének ülésén, a jelentkezőket ugyanakkor nem nevezte meg. A sportvezető hozzátette, hogy a tíz jelentkező nagyon különböző stádiumban van, és más-más tempóban fejleszti pályázatát.

De Kepper nem nevezett meg egyetlen várost vagy országot sem, ugyanakkor az insidethegames.biz szerdán arról írt egy esetleges dél-koreai pályázat kapcsán, hogy a 2036-os játékok felé eddig Németország, Egyiptom, Mexikó, India, Nagy-Britannia, Katar, Spanyolország, Oroszország, Törökország és Magyarország jelezte érdeklődését - írta a sportlap.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A 2024-es nyári játékoknak Párizs, a 2028-asnak Los Angeles, a 2032-esnek pedig az ausztráliai Brisbane lesz a házigazdája. Magyarország nem nyújtott be hivatalos pályázatot a 2036-os olimpia megrendezésére.

Ugyanakkor Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője a nyáron azt feszegette, hogy a kormány újra nekifutna-e egy olimpiai pályázatnak, miután a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke május végén arról beszélt: Magyarország erkölcsi kötelessége, hogy pályázzon a 2036-os nyári olimpia megrendezésére.

Tehát legközelebb majd a 36-osról beszélhetünk. E tekintetben majd szívesen állok a rendelkezésére, ha akkor még ön is itt lesz velem együtt.

- válaszolta Orbán Viktor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.