Ursula Von der Leyen: Az EU havi 1,5 milliárd euróval finanszírozná Ukrajna alapvető szükségleteit

háború
2022 október 21., 14:22
comments 1

Ukrajna stabil és megbízható jövedelemforrással kell, hogy rendelkezzen, havi 3-4 milliárd euróra lenne szüksége, amiből 1,5 milliárdot az EU finanszírozna – jelentette be Ursula von der Leyen, az Európa Bizottság elnöke Brüsszelben a kétnapos EU-csúcsot lezáró sajtótájékoztatón.

photo_camera Illusztráció: Dursun Aydemir/Anadolu Agency via AFP

Az elnök elmondta: a becsült havi 3-4 milliárd eurót az EU mellett „az unió amerikai barátai” és pénzügyi intézetek biztosítanák. Az EU a 9 milliárdos makrofinanciális források mellett az év kezdete óta már 19 milliárd euróval támogatta Ukrajnát.

„Fontos jelezni Ukrajnának, hogy nagyon jól tudjuk, mennyire fontos a megbízható jövedelemáramlás” – mondta Ursula Von der Leyen.

Az orosz erők létfontosságú civil infrastruktúrát támadnak Ukrajnában, kb. 11 millió ember menekült el otthonából. Az EU mindent megtesz, hogy minél hamarabb humanitárius segéllyel enyhítse az ukrajnaiak szükségleteit – mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt