Ursula Von der Leyen: Az EU havi 1,5 milliárd euróval finanszírozná Ukrajna alapvető szükségleteit

háború
2022 október 21., 14:22
comments 1

Ukrajna stabil és megbízható jövedelemforrással kell, hogy rendelkezzen, havi 3-4 milliárd euróra lenne szüksége, amiből 1,5 milliárdot az EU finanszírozna – jelentette be Ursula von der Leyen, az Európa Bizottság elnöke Brüsszelben a kétnapos EU-csúcsot lezáró sajtótájékoztatón.

Ursula von der Leyen 2022. szeptember 7-én Brüsszelben.
photo_camera Illusztráció: Dursun Aydemir/Anadolu Agency via AFP

Az elnök elmondta: a becsült havi 3-4 milliárd eurót az EU mellett „az unió amerikai barátai” és pénzügyi intézetek biztosítanák. Az EU a 9 milliárdos makrofinanciális források mellett az év kezdete óta már 19 milliárd euróval támogatta Ukrajnát.

„Fontos jelezni Ukrajnának, hogy nagyon jól tudjuk, mennyire fontos a megbízható jövedelemáramlás” – mondta Ursula Von der Leyen.

Az orosz erők létfontosságú civil infrastruktúrát támadnak Ukrajnában, kb. 11 millió ember menekült el otthonából. Az EU mindent megtesz, hogy minél hamarabb humanitárius segéllyel enyhítse az ukrajnaiak szükségleteit – mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.