„Kedves polgármester úr! Minden évben van egy nap, ami csak rólad szól”: gitárszóval, szavalattal köszöntötték Tiszavasvári 50 éves polgármesterét

ünnep
2022 október 22., 11:22
comments 19

Volt nagy meglepetés a tiszavasvári polgármester irodájában, amikor váratlanul négy fős csapat toppant be, hogy gitárszóval, szavalattal köszöntse Szőke Zoltánt, a város vezetőjét 50. születésnapja alkalmából. A küldöttséget az önkormányzati tévé riportere vezette.

Az eseményről 18 perces videó került fel a Tiszavasvári TV Youtube-csatornájára, innen tudjuk, hogy a közös éneklést ünnepi beszéd követte.

„Kedves polgármester úr! Minden évben van egy nap, ami csak rólad szól. Egy nap, amikor mindenki téged ünnepel. Egy nap, amikor egy évvel idősebb és bölcsebb leszel. Ez a nap a születésnapod. Örömteli és emlékezetes pillanat” - így indult a beszéd, majd elszavalták Fodor Istvánné „Félúton” című versét.

Frappáns tanácsok („a munkához úgy kell hozzáállni, hogy más is hozzáférjen”) után emlékplakettet nyújtottak át a polgármesternek, de „nem Orbán Viktor miniszterelnök úr emlékplakettjét”, hanem a jegyző asszonyét.

Megemlékeztek arról is, hogy polgármester úr éppen október 23-án született, majd átadták neki születési anyakönyvi kivonatát és egy üveg házi szilvapálinkát („állítólag nagyon hatásos a napi stressz és feszültség oldására”).

„Mindenre készültem, csak erre nem” - mondta meglepetten Szőke Zoltán, aki közel sem érzi még magát 50 évesnek. Emlékeztette az egybegyűlteket: nem is az számít, milyen évszámok szerepelnek majd a fejfán, hanem, hogy mivel tölti meg az ember két dátum közti életet.

A teljes videó:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt