Vörös kéznyomos lepedőt feszített ki a Momentum elnöke az orosz nagykövetség kerítésére

belföld
2022 október 23., 13:13
comments 13

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke az akcióval arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy „október 23-án ki kell mondani az igazságot, az pedig nem más, minthogy Putyin kezéhez vér tapad és vérrel borítja be szomszédunkat.”

„A Szovjetunió 1956-ban a magyar néptől, Oroszország pedig most az ukrán néptől akarja erőszakkal elvenni a független létezést, az önrendelkezést” – írja az akcióról szóló bejegyzésében a Momentum politikusa.

A politikus hozzátette: „Három évtizeddel a rendszerváltás után ismét ott tartunk, hogy hangosan ki kell mondanunk: elég volt az igazságtalanságból, elég volt a hazugságokból!”

Az akció közben a rendőrség is megjelent, akik igazoltatták Gelencsért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.