Lemondott a román védelmi miniszter

külföld
2022 október 24., 09:58
comments 1

Vasile Dîncu román védelmi miniszter hétfőn, egy Facebook-posztban jelentette be, hogy lemond, ezt pedig azzal indokolta, hogy nem tud együttműködni Klaus Iohannis államfővel, aki egyben a hadsereg legfőbb parancsnoka is.

Vasile Dîncu október 8-án a kormány – és az Unió – álláspontjával szemben azt mondta egy tévés interjúban az Agerpres szerint, hogy a háború befejezéséhez béketárgyalások kellenek, de szerinte ehhez a NATO-nak illetve az Egyesült Államoknak kell tárgyalnia, nekik kell „kialkudniuk biztonsági garanciákat és a békét” Ukrajna számára.

photo_camera Vasile Dîncu Fotó: HATIM KAGHAT/Belga via AFP

Dîncu akkori nyilatkozata után Klaus Iohannis államfő annyit mondott, hogy „majd Ukrajna eldönti, mikor, hogyan és mit tárgyal”, amihez hozzátette, hogy szerinte egyes romániai politikusoknak jobban kellene tájékozódniuk az ország és az Európai Unió hivatalos álláspontjáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.