Tovább esik a földgáz ára, már 100 euró alatt a jegyzés

energia
2022 október 24., 12:56
comments 4

Folytatódik a gázár esése a holland TTF gáztőzsdén – írja a Portfolio, ami szerint a hetek óta tartó esés annak is köszönhető, hogy a vártnál enyhébb lehet az európai tél, így könnyebb a fogyasztást mérsékelni. (Most a legtöbben úgy számolnak, hogy a telet komolyabb fennakadások nélkül kibírja Európa, az energiaválság inkább a következő fűtési szezonban okozhat majd gondot.)

photo_camera Illusztráció: Ina Fassbender/AFP

Az európai gáztárolók is majdnem telesen fel vannak töltve, ráadásul a csütörtöki EU-csúcson hozott gázpiaci döntések is hozzájárulhatnak az árcsökkenéshez.

A novemberi határidős TTF gázkontraktus ára 17 százalékos eséssel 94,5 euróra csökkent, már majdnem ott van, ahonnan június közepén elindult a jelentős drágulás, miután az oroszok még inkább lekorlátozták az Északi Áramlat 1-en át Németországba küldött gázt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.