Kokain és fű miatt tartóztatták le Herczeg Zoltán divattervezőt

drog
2022 október 25., 14:03
comments 22

Herczeg Zoltán ügyvédje, Arató György megerősítette a Magyar Hangnak, hogy a divattervezőt tartóztatták le, miután október 21-én a rendőrök jelentős mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak a lakásán. „Az eljárás jelenlegi szakaszában sem védencem, sem a nyomozás érdekeit nem szolgálná, ha bármilyen információt adnék a sajtónak” - mondta Arató.

Herczeg Zoltán
photo_camera Herczeg Zoltán Fotó: Herczeg Zoltán/Facebook

A rendőrség közlése szerint két férfit fogtak el az akcióban. Az elsődleges adatok szerint egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm kokaint találtak. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, egyiküket a bíróság azóta letartóztatásba helyezte. A Magyar Hang értesülése szerint a másik férfi, a „Piciként” emlegetett F. József szabadlábon védekezhet.

A 24.hu értesülése szerint Herczeg Zoltán a kihallgatáson a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta. Czutor Zoltán, a divattervező barátja a Blikknek azt mondta:

„Lehet, hogy néha tolt valamit, de engem egyszer sem kínált semmivel.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.