Milyen nácitlanítás? Itt az új cél, a sátántalanítás (avagy a desátánizáció)

háború
2022 október 25., 19:12

Az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának apparátusa egyre sürgetőbbnek tartja Ukrajna „sátánmentesítését”. A Biztonsági Tanács helyettes titkára, Olekszij Pavlov arról nyilatkozott, hogy a „Sátán Egyháza”, ami Ukrajnában elterjedt, „az Egyesült Államokban a hivatalosan bejegyzett vallások egyike".
Erről az állami orosz hírügynökség, a TASZSZ számolt be. Azt írják, Olekszij Pavlov, az orosz Biztonsági Tanács segédtitkára írt egy cikket az aif.ru számára, amiben arról értekezik, Ukrajnában már több száz szekta működik.

„Úgy vélem, hogy a különleges katonai művelet folytatásával egyre sürgetőbbé válik Ukrajna sátántalanítása, vagy ahogy Ramzan Kadirov csecsen köztársasági vezető találóan fogalmazott, „teljes desátánizációja” - írja a szerző.
Pavlov szerint az Ukrajnában működő szekták pontos száma nem ismert, de több százra tehető. Értekezésében arról ír, a „Sátán Egyháza”, ami „elterjedt Ukrajnában, egyike az Egyesült Államokban hivatalosan bejegyzett vallásoknak”.
„Csoda-e, hogy 2015-ben Kijevben pogányok egy csoportja összetört és meggyalázott egy keresztet, amit az orosz nagyfejedelem nyugalomra helyezésének ezredik évfordulójára állítottak fel?” - tette fel a kérdést.

A Biztonsági Tanács titkárhelyettese más példákat is említett, többek között „a felhívást az összes orosz megölésére” és a - jelentsen ez bármit is - „rontást”. Ez a sátánizmus élénk visszhangra és támogatásra talál a hivatalos ukrán hatóságok részéről is” - mondta.

Pavlov kifejtette, hogy Ukrajnában az 1990-es évek óta szaporodik a vallási szekták híveinek száma: „Az egyik cél az ukránok elméjének megreformálása, a kényszerítés az évszázados hagyományok elhagyására, az ortodox hitet, az iszlámot és a judaizmust hordozó valódi értékek betiltása. A hálózati manipuláció és a pszicho-technológiák segítségével az új hatóságok Ukrajnát államból totalitárius hiperszektává változtatták” - mondta. „A kijevi hatalmon lévők elsőként váltak militáns fanatikusokká, akiknek a nézetei ellentétben állnak a normális emberek nézeteivel".

Az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának segédtitkára felhívta a figyelmet az ukrán nacionalista egységek által használt szimbólumokra is. Szerinte ezekben a fasiszta és rasszista egyesületek jelképei is megjelentek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.