A Főváros megállapodott 16 civil szervezettel a pesti alsó rakpart fejlesztésről

Budapest
október 27., 15:10
comments 1

„Hosszú, de eredményes tárgyalások után megállapodtunk 16 civil szervezettel a pesti alsó rakpart fejlesztésről” – jelentette be Karácsony Gergely.

photo_camera Fotó: Berecz Valter/Képszerkesztőség

A főpolgármester azt írta, a szervezetek között van, aminek a rakpart elsősorban közlekedési útvonal, „másnak az egyetlen lehetőség kiszabadulni a sűrűn beépített belváros kis utcáiból”, de végül egyetértettek abban, hogy Budapest egyik legmeghatározóbb helyszínének fejlesztése lehetőséget nyújt a „klímaváltozás hatásaira is reflektáló, a mainál színvonalasabb” terület kialakítására.

A nyilatkozat, amit aláírt többek között a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Autóklub, az Országos Taxis Szövetség és a Magyar Kerékpárosklub is:

photo_camera Forrás: Főpolgármesteri Hivatal

A Valyo - Város és Folyó Egyesület így értékelte a nyilatkozatot: „Abban minden résztvevő egyetértett, hogy legyen élhetőbb, gyalogosan, kerékpárral is jobban használható a part. A terület átalakítása során felhasználják az eddigi gépjárműforgalom-mentes rakpart megnyitás tapasztalatait is, és a további kísérleti időszakokban folyamatosan monitorozzák a város közlekedésére gyakorolt hatásokat. […] Reményeink szerint hamarosan tényleg árnyas fák alatt korzózhatunk a pesti Duna-parton, miközben rácsodálkozunk fővárosunk szépségére!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt