Több mint 22 óra után véget ért az ellenzéki obstrukció

POLITIKA
2022 október 27., 05:41
comments 26

Több mint 22 órás vita után jelentkezett be élőben az LMP országgyűlési képviselőcsoportja, Ungár Péter Facebookon úgy fogalmazott, a vitában azt próbálták megtudni, „hogy miért akar az állam kivonulni a szociális szektorból”. Ungár úgy fogalmazott, ez „egy olyan salátatörvény volt, amely más dolgokat is érintett”, a vízgazdálkodástól elkezdve a diplomata-útlevelekig mindent”.

Ungár szerint a 22 órás vita „egy dologra jó volt, olyan vitát folytattunk az országgyűlésben, amire korábban nem volt példa, voltak fideszesek, akik valódi érveket mondtak”, ami szerinte „mégiscsak megmutatja, hogy van valamennyi értelme a parlamenti munkának”.

A bejelentkezésből csak az nem derült ki, hogy most átment-e a törvénymódosítás, amely kimondaná, hogy az egyén szociális biztonságáért elsősorban önmaga felelős, a gondoskodási sorban csak az ötödik helyen szerepel az állam – az egyén után a hozzátartózók, a települési önkormányzatok és a karitatív szervezetek jönnek a sorban. A parlamenti jegyzőkönyv alapján nem volt róla szavazás. *

*Pontosítás: Az LMP és a Párbeszéd a törvényjavaslat általános vitáját obstruálta, vagyis erről a javaslatról egyelőre nem is volt napirenden a szavazás, arra majd csak a részletes vita lezárása után kerülhet sor. Elnézést a félreértésért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.